0
No products in the cart.
0
No products in the cart.
0
No products in the cart.
0
No products in the cart.

Εκπαίδευση στη Συνθετική Συμβουλευτική (Tριετές Πρόγραμμα)

Home / Νέα & Ανακοινώσεις / Εκπαίδευση στη Συνθετική Συμβουλευτική (Tριετές Πρόγραμμα)
Εκπαίδευση στη Συνθετική Συμβουλευτική (Tριετές Πρόγραμμα)

Περιεχόμενα

Το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Συμβουλευτικής & Ψυχοθεραπείας – E.I.C.P. (τέως Ψυχολογικό Κέντρο Χανίων) διοργανώνει για δέκατη συνεχή χρονιά τριετές πρόγραμμα εκπαίδευση στη Συμβουλευτική με δύο κατευθύνσεις: Συνθετική Συμβουλευτική και Ψυχαναλυτική Συμβουλευυτική.
Το πρόγραμμα προσφέρεται με τη μορφή της δια ζώσης εκπαίδευσης από το 2010 στα Χανιά & εξ αποστάσεως από το 2011.
Ως πρόγραμμα εκπαίδευσης, είναι πλήρως εναρμονισμένα με τα εθνικά standards (Ελληνική Εταιρία Συμβουλευτικής) τα ευρωπαϊκά standards (Εuropean Association for Counselling, B.A.C.P., E.F.I.C.P.) καθώς και τα διεθνή standards (International Association for Counselling).
To πρόγραμμα έχει σκοπό να καταρτήσει επιστήμονες στον χώρο της Ψυχικής Υγείας και της Συμβουλευτικής.
Η διάρκεια εκπαίδευσης ορίζεται στα τρία έτη, ενώ υπάρχει και η δυνατότητα μερικής φοίτησης.
Κατά τη διάρκεια των σπουδών τους οι εκπαιδευόμενοι θα καταπιαστούν με τις σημαντικότερες προσεγγίσεις στον χώρο της Συμβουλευτικής (Ψυχαναλυτική/Ψυχοδυναμική, Γνωσιακή – Συμπεριφορική, Ανθρωπιστική, Πολυπολιτισμική), ενώ θα εκπαιδευτούν και σε εξειδικευμένα μοντέλα και πρωτόκολλα όπως η Συμβουλευτικής Απώλειας & Πένθους, Οικογενειακή Θεραπεία, η Θετική Ψυχολογία και το Τραύμα.
Η κατάρτισή τους συμπεριλαμβάνει εκπαίδευση γύρω από τη Ψυχοπαθολογία Ενηλίκων καθώς και τη Διαφοροδιάγνωση πάντα εναρμονισμένο με την επιστήμη της Συβουλευτικής.
Σημαντικό μέρος της εκπαίδευσής τους αποτελεί η εκπαίδευση στην Ηθική & Δεοντολογία.
Κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσής τους οι εκπαιδευόμενοι οφείλουν να πραγματοποιήσουν 160 ώρες προσωπικής θεραπείας, 160 ώρες πρακτικής και 40 ώρες εποπτείας (κατ’ελάχιστον).
Εξαιτίας της ευαισθήσιας του αντικειμένου η αξιολόγηση κατά τη διάρκεια του προγράμματος είναι συνεχής ενώ προϋπόθεση είναι και η συνέντευξη αξιολόγησης με τους υπεύθυνους του προγράμματος.
Προϋποθέσεις Συμμετοχής:
1. Πτυχίο Κοινωνικής Εργασίας, Ψυχολογίας, Κοινωνιολογίας, Ανθρωπολογίας, Ιατρικής, Φ.Π.Ψ.
[Ακολουθώντας τις οδηγίες της Ελληνικής Εταιρίας Συμβουλευτικής, στο πρόγραμμα μπορούν να γίνουν δεκτοί απόφοιτοι άλλων πτυχίων ή λυκείου τηρώντας τις προϋποθέσεις που προτείνει]
2. Ενδιαφέρον για μάθηση και δέσμευση στις απαιτήσεις του προγράμματος
Επιθυμητά προσόντα:
– προηγούμενη κατάρτιση στη Συμβουλευτική
– προηγούμενη προσωπική θεραπεία
– γνώση ξένων γλωσσών
– ενδιαφέρον για την έρευνα στον χώρο της Συμβουλευτικής
Οι απόφοιτοι του προγράμματος γίνονται αυτόματα τακτικά μέλη της Ελληνικής Εταιρία Συμβουλευτικής, της European Association for Counselling & της Εuropean Federation of Integrative Counselling & Psychotherapy.
Ανάλογα με τις προηγούμενες σπουδές [εφόσον υπάρχουν] οι απόφοιτοι μπορουν να κάνουν χρήση του πτυχίου τους είτε στο δημόσιο [ώρες δια βίου μάθησης] είτε στην ιδιωτική τους πρακτική κάνοντας χρήση του ΚΑΔ [86.90.18.02].
Αιτήσεις συμμετοχής: https://forms.gle/YLp2Zhx58LtrSnK27
E-mail συμμετοχής: enquire@eicp.eu [Τμήμα Εγγραφών & Νέων Σπουδαστών]
Τηλ: 2821070830 (Δευτ- Πεμ 11:00-15:00)
Ημερομηνίες εγγραφών :1η Ιουλίου έως 15 Ιουλίου *
Σημείωση1η: Καθώς ο αριθμός των συμμετεχόντων είναι περιορισμένος ενδέχεται οι εγγραφές να ολοκληρωθούν νωρίτερα.
Σημείωση 2η: Το EICP εφαρμόζει τη πολιτική ίσων ευκαιριών (3896/2010) και στην επιλογή των συμμετεχόντων ΔΕΝ παίζει ρόλο το ταυτότητα και χαρακτηριστικά του φύλου, το χρώμα δέρματος, η εθνικότητα, οικογενειακή κατάσταση, σεξουαλικός προσανατολισμός, αναπηρία ή χρόνιες παθήσεις, όπως προβλεπονται στον νομο 4443/2016.)

Για εγγραφές

Για απορίες

Δείτε τα βιβλία μας

Βρες τον Θεραπευτή σου

error: Το περιεχόμενο προστατεύεται !!