0
No products in the cart.
0
No products in the cart.
0
No products in the cart.
0
No products in the cart.

Διατροφικές Διαταραχές

Home / Διατροφικές Διαταραχές

Το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Συμβουλευτικής & Ψυχοθεραπείας – E.I.C.P. (τέως     Ψυχολογικό Κέντρο Χανίων) έχει οργανώσει κύκλο σπουδών Εκπαίδευσης και Κατάρτισης στις Διατροφικές Διαταραχες.

Σκοπός του προγράμματος είναι να εκπαιδεύσει ειδικούς ψυχικής υγείας στη διαχείριση ατόμων με διαταραχές πρόσληψης τροφής.

Η συγκεκριμένη ενότητα εστιάζει στην αναγνώριση των συμπτωμάτων των κυριότερων αναγνωρισμένων διατροφικών διαταραχών, αλλά και στην περιγραφή άλλων άτυπων διατροφικών διαταραχών που μπορεί να εμφανιστούν στον γενικό πληθυσμό.

Στη συνέχεια, γίνεται αναφορά στον τρόπο αξιολόγησης και αντιμετώπισης των διαταραχών διατροφής, με έμφαση στο γνωσιακό-συμπεριφοριστικό μοντέλο και τις κυριότερες τεχνικές που χρησιμοποιούνται.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

Σκοπός του προγράμματος

Με την ολοκλήρωση του Προγράμματος οι σπουδαστές μας θα είναι σε θέση να:

  • Περιγράφουν τον ρόλο και τις δράσεις ενός Συμβούλου,
  • Περιγράφουν τα είδη και μοντέλα της Συμβουλευτικής,
  • Επιλέγουν τις κατάλληλες δεξιότητες και τεχνικές στην άσκηση της Συμβουλευτικής

Αξιολόγηση - Πιστοποίηση

Για τη λήψη του πιστοποιητικού εκπαίδευσης στη Συμβουλευτική οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα υποχρεούνται σε παρακολούθηση των μαθημάτων-εργαστηρίων-σεμιναρίων, εκπόνηση και παράδοση γραπτών εργασιών και επιτυχή ολοκλήρωση εξετάσεων τόσο του πρώτου εξαμήνου όσο και των τελικών.

Θεματικές Ενότητες

Ψυχολογία & Διατροφή ( Πείνα, όρεξη και κορεσμός ως φυσιολογικές λειτουργίες. Διατροφή και Συναισθήματα. Συναισθηματική Ανάπτυξη του ατόμου σε σχέση με τη διατροφή, Κοινωνική, Πολιτισμική και Θρησκευτική Διάσταση της Τροφής. Κατανάλωση Τροφής και Εξάρτηση)

 Διατροφικές Διαταραχές σε Παιδιά, Νευρική Ανορεξία (Διατροφικές Διαταραχές στη Βρεφική, Νηπιακή και Παιδική Ηλικία, Νευρογενής Ανορεξία: επιδημιολογία, κλινικά συμπτώματα και συμπεριφορές, συννοσηρότητα με άλλες διαταραχές, ιατρικές επιπλοκές, αιτιοπαθογένεια)

Ψυχογενής Βουλιμία και Διαταραχή Επεισοδιακής Υπερφαγίας (Ψυχογενής Βουλιμία: Κλινικά συμπτώματα και συμπεριφορές, επιδημιολογία και συννοσηρότητα, ομοιότητες και διαφορές με τη Νευρική Ανορεξία, Διαταραχή Επεισοδιακής Υπερφαγίας: Κλινικά συμπτώματα και συμπεριφορές, επιδημιολογία και συννοσηρότητα, αιτιολογία υπερφαγίας)

Άλλες Διατροφικές Διαταραχές (Σύνδρομο Νυχτερικής Υπερφαγίας, Διαταραχή Νευρικής Ορθορεξίας, Άτυπες και μη αναγνωρισμένες διατροφικές διαταραχές. Διατροφικές Διαταραχές στον ανδρικό πληθυσμό, σε αθλητές και άλλες ειδικές ομάδες)

Αξιολόγηση Διατροφικών Διαταραχών, Ψυχοθεραπευτικές Προσεγγίσεις των Διατροφικών Διαταραχών (Διαγνωστικά εργαλεία, Διαγνωστική Συνέντευξη, Διαιτολογίκή, Ψυχαναλυτική, Προσωποκεντρικής, Συστημική/Οικογενειακή, Gestalt, Συνδιαλλετική, Ομαδική)

Γνωσιακή Συμπεριφορική Θεραπεία

(Βασικές Αρχές, Γνωσιακή Σχήματα, Θεραπεία κατά Beck, Συμπεριφοριστική Θεραπεία, Περιγραφή των βασικών τεχνικών της Γνωσιακής Συμπεριφορικής Θεραπείας)

Ανορεξία (Γνωσιακή Μοντέλα για την Ψυχογενή Ανορεξία- Συνδυασμός Γνωσιακής Συμπεροφοριστικής και Οικογενειακής Θεραπείας για την Αντιμετώπιση στης Ανορεξίας, Θεραπευτική Σχέση, Βασικές Γνωσιακές και Συμπεριφοριστικές Τεχνικές στην Αντιμετώπιση της Ανορεξίας)

Βουλιμία και Υπερφαγία (Γνωσιακά Μοντέλα και Μηχανισμοί διατήρησης της Υπερφαγίας και της Βουλιμίας, Θεραπευτική Σχέση, Κύριες Γνωσιακές Συμπεριφοριστικές Τεχνικές στην Αντιμετώπιση της Βουλιμίας και της Υπερφαγίας)

Διάρκεια προγράμματος

2 μήνες με δυνατότητα παρακολούθησης δια ζώσης & εξ αποστάσεως

Προϋποθέσεις εισαγωγής

  • Απαραίτητη προϋπόθεση προκειμένου να γίνει δεκτός/η ένας σπουδαστής/στρια στο πρόγραμμα είναι να έχει ήδη ολοκληρώσει ή να εκπαιδεύεται σε ψυχοθεραπευτικό πρόγραμμα εκπαίδευσης.
  • Στο πρόγραμμα μπορούν να ενταχθούν διαιτολόγοι και ιατροί.

Επαγγελματικά & προσωπικά οφέλη

Με την ολοκλήρωση του προγράμματος ο σπουδαστής θα έχει :

  • Αποκτήσει τη γνώση πάνω στις βασικές θεωρητικές και βασικές τεχνικές αναγνώρισης και αντιμετώπισης διατροφικών διαταραχών και διαταραχών πρόσληψης τροφής.

Για εγγραφές

Για απορίες

Δείτε τα βιβλία μας

Βρες τον Θεραπευτή σου

error: Το περιεχόμενο προστατεύεται !!