0
No products in the cart.
0
No products in the cart.
0
No products in the cart.
0
No products in the cart.

επιστημονική Ομάδα E.C.I.P.

Home / ΕΥΑΝΘΙΑ ΣΤΑΜΟΥ
EICP_favicon

ΕΥΑΝΘΙΑ ΣΤΑΜΟΥ

M.A., M.Sc., RM EAPsyP

Η Ευανθία Στάμου, γεννήθηκε στην Αυστραλία το 1981.

Είναι κλινική κοινωνική λειτουργός, πιστοποιημένη Σύμβουλος Απασχόλησης ενταγμένη στο Μητρώο Στελεχών Σ.Υ.Υ. του Ε.ΚΕ.ΠΙΣ., Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας, Ψυχοδυναμική Ψυχοθεραπεύτρια,  με M.Sc. Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών (εξειδίκευση στις ψυχοθεραπευτικές προσεγγίσεις μέσω διαδικτύου και βαθμό άριστα).

Είναι απόφοιτη του προγράμματος Ψυχοδυναμικής Ψυχοθεραπείας του Ψυχολογικού Κέντρου Χανίων με πιστοποίηση από τη European Association of Psychodynamic Psychotherapy.

Εργάστηκε σε κέντρα Ψυχικής υγείας Παίδων στην Βαρκελώνη και  σε σημαντικούς φορείς Ψυχιατρικής  Μεταρρύθμισης στην Αθήνα. Από το 2007 ως το 2013 εργάστηκε στο Κέντρο Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Κηφισιάς ως Συντονίστρια της Διεπιστημονικής Ομάδας, Υπεύθυνη Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων νευροεκφυλιστικών και γνωστικών διαταραχών, Υπεύθυνη του ετήσιου Σχεδιασμού Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου και Υπεύθυνη Ποιότητας (ISO) του Φορέα.

Ασχολήθηκε εκτενώς με περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας, κακοποίησης/παραμέλησης παιδιών και trafficking, σε συνεργασία με την εισαγγελία  Αθηνών και την Γ.Α.Δ.Α.

Παρείχε συμβουλευτική/ψυχοεκπαίδευση  στα σχολεία του Δήμου Κηφισιάς, σε οικογένειες και σε άτομα.

Έχει παρακολουθήσει πλήθος εκπαιδευτικών προγραμμάτων και υπήρξε εκπαιδεύτρια φοιτητών και εισηγήτρια σε πολυάριθμα συνέδρια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Υπήρξε μέλος της οργανωτικής επιτροπής του Παγκόσμιου συνεδρίου “websci09 societyonline” που αφορούσε στο  ηλεκτρονικό έγκλημα και την ψυχοθεραπεία μέσω διαδικτύου με βασικό εισηγητή τον TimBernersLee(εφευρέτης του Παγκόσμιου Ιστού www).

Έχει σημειώσει μεγάλη ερευνητική δραστηριότητα στον τομέα της Ψυχικής Υγείας και διατέλεσε επιστημονικός συνεργάτης του ερευνητικού κέντρου «Ωμέγα» του Παντείου Πανεπιστημίου.

Έχει ασχοληθεί με δημοσιεύσεις στον περιοδικό τύπο και στα Μ.Μ.Ε. καθώς επίσης και με αξιολογήσεις Εθνικών Σχεδίων Δράσης ως εσωτερική αξιολογήτρια.

Από το 2012 ως το 2016 διέμενε στην Γερμανία διατηρώντας συνεργασία με την Ε.Ε. στις Βρυξέλλες για τα Ευρωπαϊκά προγράμματα που διηύθυνε και λαμβάνοντας την εκπαίδευση της στην Ψυχοδυναμική Ψυχοθεραπεία.

Πλέον εργάζεται ως κλινική κοινωνική λειτουργός για τη Στέγη Κακοποιημένων Γυναικών καθώς και ως ελεύθερη επαγγελματίας και ψυχοδυναμική ψυχοθεραπευτρια.

Για εγγραφές

Για απορίες

Δείτε τα βιβλία μας

Βρες τον Θεραπευτή σου

error: Το περιεχόμενο προστατεύεται !!