0
No products in the cart.
0
No products in the cart.
0
No products in the cart.
0
No products in the cart.

επιστημονική Ομάδα E.C.I.P.

Home / ΚΑΣΤΑΝΑΚΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ
EICP_favicon

ΚΑΣΤΑΝΑΚΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ

Ψυχολόγος (Ph.D.), Ψυχοθεραπεύτρια (ECP), Καθηγήτρια Ψυχοπαθολογίας Πανεπιστημίου Lancashire

Η Καστανάκη Ε. Αναστασία, MSc, PhD, γεννήθηκε και μεγάλωσε στα Χανιά. Είναι ψυχολόγος, απόφοιτη του Τμήματος Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών (1997), και κατέχει την υπ’ αριθμόν 7181/24-9-97 άδεια άσκησης επαγγέλματος ψυχολόγου.

Πραγματοποίησε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στην Κλινική Ψυχολογία στο Τμήμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης (2002), και την Διδακτορική της Διατριβή στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης (2012).

Είναι μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων, του Πανελλήνιου Ψυχολογικού Συλλόγου, και της Πανελλήνιας Ένωσης Νοσοκομειακών Ψυχολόγων.

Έχει παρακολουθήσει πλήθος σεμιναρίων και διαλέξεων σε Ελλάδα και εξωτερικό, και έχει μετεκπαιδευτεί στην Συμβουλευτική, στην Καταθυμικά Φαντασιωσική Ψυχοθεραπεία, στην Τραυματοθεραπεία με τη μέθοδο EMDR, στην Οικογενειακή Θεραπεία, στην Ομαδική Ψυχοθεραπεία, και στην Συνθετική Ψυχοθεραπεία.

Είναι ενταγμένη στο Μητρώο Πιστοποιημένων Εκπαιδευτών Ενηλίκων του Ε.ΚΕ.ΠΙΣ., και έχει διδάξει σαν εκπαιδεύτρια σε πολυάριθμα σεμινάρια σε δημόσιους και ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς και κλινικούς φορείς.

Επίσης, έχει συντονίσει σαν υπεύθυνη του Γραφείου Εκπαίδευσης του Θεραπευτηρίου Ψυχικών Παθήσεων Χανίων (ΘΨΠΧ) και Επιστημονικά Υπεύθυνη του ΚΕΚ, αρκετά σεμινάρια για επαγγελματίες ψυχικής υγείας (2005-2006).

Έχει συμμετάσχει με προφορικές ανακοινώσεις σε πολλά διεθνή συνέδρια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, ενώ ερευνητικά άρθρα της έχουν δημοσιευθεί σε ξενόγλωσσα διεθνή επιστημονικά περιοδικά όπως το Crisis – The Journal of Crisis Intervention and Suicide Prevention, BMJ Open, Journal of Forensic Sciences, και το American Journal of Forensic Medicine and Pathology, ανάμεσα στα άλλα, ενώ έχει επίσης συμμετάσχει στη συγγραφή κεφαλαίων σε επιστημονικά βιβλία.

Είναι κριτής (reviewer) σε ξενόγλωσσα διεθνή επιστημονικά περιοδικά, προκειμένου για την αξιολόγηση μελετών, με σκοπό τη διαπίστωση της επιστημονικής τους ορθότητας και την τελική τους έγκριση προς δημοσίευση.

Έχει εργασθεί ως ψυχολόγος στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Ν. Χανίων (1997-1999), και από το 2000 στο Θεραπευτήριο Ψυχικών Παθήσεων Χανίων (ΘΨΠΧ) στο πλαίσιο του προγράμματος ψυχιατρικής μεταρρύθμισης «Ψυχαργώς».

Από το 2006 είναι Επιστημονικά Υπεύθυνη του Κέντρου Ημέρας για Ψυχολογική Στήριξη Ατόμων με Ογκολογικά Νοσήματα του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων μέχρι και σήμερα.

Κατέχει την θέση του ψυχολόγου του Κέντρου Ψυχικής Υγείας Χανίων, και είναι επιστημονική συνεργάτης του Εργαστηρίου Ιατροδικαστικών Επιστημών της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Για εγγραφές

Για απορίες

Δείτε τα βιβλία μας

Βρες τον Θεραπευτή σου

error: Το περιεχόμενο προστατεύεται !!