0
No products in the cart.
0
No products in the cart.
0
No products in the cart.
0
No products in the cart.

επιστημονική Ομάδα E.C.I.P.

Home / ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΠΗΝΕΛΟΠΗ
EICP_favicon

ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΠΗΝΕΛΟΠΗ

M.Sc., RM EABCT

Η Πηνελόπη (Πέννυ) Παπαδοπούλου είναι ψυχολόγος, απόφοιτος του Τμήματος Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου σπουδών του Πανεπιστημίου King’s College London της Μεγάλης Βρετανίας στις εξαρτήσεις (MSc in Public and Health Aspects of Addiction).

Έχει ειδικευθεί στη Γνωσιακή Συμπεριφορική Θεραπεία – έπειτα από τετραετή φοίτηση- στο Ινστιτούτο Έρευνας και Θεραπείας Συμπεριφοράς (ΙΕΘΣ).

Ολοκλήρωσε την εκπαίδευσή της στη διάγνωση, συμβουλευτική και αποκατάσταση ατόμων με μαθησιακές δυσκολίες στην Εταιρεία Ψυχοκοινωνικής Εκπαίδευσης του Παιδιού και του Εφήβου.

Έχει εκπαιδευτεί στη Θεραπεία Ζευγαριών στο Ινστιτούτο Συστημικής Θεραπείας Θεσσαλονίκης. Έχει λάβει δίπλωμα στην Τραυματοθεραπεία με τη Mέθοδο E.M.D.R. από το Ινστιτούτο Τραυματοθεραπείας Αθηνών και είναι μέλος της E.M.D.R. Hellas.

Ταυτόχρονα με τη διαρκή της  εκπαίδευση και επιμόρφωση, εργάστηκε στο Εθνικό Σύστημα Υγείας της Μεγάλης Βρετανίας στον χώρο των εξαρτήσεων αρχικά ως μέρος της πρακτικής της άσκησης και ακόλουθα ως ψυχολόγος (2000-2002). Από το 2003 ως και σήμερα, εργάζεται στον ΟΚΑΝΑ ως ψυχολόγος σε προγράμματα υποκατάστασης για εξαρτημένα από ουσίες άτομα, προσφέροντας ατομική και ομαδική συμβουλευτική και στην πρόληψη των εξαρτήσεων.

Παράλληλα, εργάζεται ιδιωτικά από το 2008 ως και σήμερα, παρέχοντας ψυχοθεραπευτικές παρεμβάσεις σε άτομα, οικογένειες και ζευγάρια, ενώ βρίσκομαι σε διαρκή εποπτεία. Έχει συμμετάσχει σε ημερίδες και συνέδρια με ομιλίες, ανακοινώσεις και δημοσιεύσεις. Τα τελευταία χρόνια, στα ενδιαφέροντα της είναι τα δυναμικά αλληλεπίδρασης στα ζευγάρια, οι ιστορίες ανθρώπων που έχουν βιώσει τραυματικές εμπειρίες, η σχέση τους με το σώμα και η δυνατότητα νέων αφηγήσεων σε σχέση με αυτές.

Για εγγραφές

Για απορίες

Δείτε τα βιβλία μας

Βρες τον Θεραπευτή σου

error: Το περιεχόμενο προστατεύεται !!