0
No products in the cart.
0
No products in the cart.
0
No products in the cart.
0
No products in the cart.

Το όραμα και η διαδρομή του ινστιτούτου E.I.C.P.

Home / Το όραμα και η διαδρομή του ινστιτούτου E.I.C.P.

Το όραμα του Ινστιτούτου

Το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Συμβουλευτικής & Ψυχοθεραπείας - EICP, δημιουργήθηκε με σκοπό την ολοκληρωμένη εκπαίδευση ειδικών ψυχικής υγείας γύρω από τη συμβουλευτική & τη ψυχοθεραπεία. Με γνώμονα τα ευρωπαϊκά & διεθνή πρότυπα οργανώθηκαν προγράμματα τόσο για πρόσφατους απόφοιτους πανεπιστημιακών σπουδών όσο και επαγγελματίες. Υπήρξε πρωτοπόρος στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση επαγγελματιών από το 2014 λαμβάνοντας βραβείο καινοτομίας από τον Διεθνή Οργανισμό Ανοιχτής & Εξ αποστάσεως εκπαίδευσης.

Το όραμα του Ινστιτούτου είναι να παραμείνει μια κοιτίδα πρότυπης εκπαίδευσης αγκαλιάζοντας άτομα που θέλουν να εκπαιδευτούν επιστημονικά και δεοντολογικά και να προσφέρουν τόσο στην ιδιωτική όσο και τη δημόσια υγεία.

2003 - 2011

Το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Συμβουλευτικής & Ψυχοθεραπείας E.I.C.P. (τέως Ψυχολογικό Κέντρο Χανίων) ιδρύθηκε το 2003 από τον Ψυχολόγο – Ψυχοθεραπευτή, Αναστάσιο Χαραλαμπάκη στην Ηρώων Πολυτεχνείου _ στα Χανιά της Κρήτης. Ο βασικός σκοπός ήταν η παροχή των συμβουλευτικών, ψυχολογικών και εκπαιδευτικών υπηρεσιών, με έμφαση τους ενήλικες, οργανώνοντας τα πρώτα σεμινάρια γύρω από τη ψυχική υγεία, τη ψυχοδυναμική ψυχοθεραπεία και τη συμβουλευτική επαγγελματιών.

2011 - 2014

Το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Συμβουλευτικής & Ψυχοθεραπείας E.I.C.P. (τέως Ψυχολογικό Κέντρο Χανίων) αποκτά και επίσημη άδεια ως ανεξάρτητη εκπαιδευτική μονάδα υπό τη μορφή του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης από τον Εθνικό Οργανισμό Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας (Αριθμ. Άδειας: 2100829) ενώ οργανώνει τους πρώτους δύο κύκλους σπουδών με έμφαση την Εφαρμοσμένη & Ψυχαναλυτική Συμβουλευτική ενώ γίνεται και επίσημα μέλος της Ελληνικής Εταιρίας Συμβουλευτικής.

2014 - 2015

Το 2014 εντάσσεται και επίσημα στον Ινστιτούτο ο συν-ιδρυτής του Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Συμβουλευτικής & Ψυχοθεραπείας E.I.C.P. (τέως Ψυχολογικό Κέντρο Χανίων) γίνεται και επίσημα το πρώτο κέντρο στην Ελλάδα που παρέχει εξ αποστάσεως εκπαίδευση στη Συμβουλευτική και τη Ψυχοθεραπεία ενώ για τη καινοτομία του βραβεύεται από τον Διεθνή Οργανισμό Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης. Το 2014 αποτελεί καταλυτική χρονιά για το Ινστιτούτο καθώς οργανώνει το πρώτο τετραετές πρόγραμμα στη Ψυχοδυναμική Ψυχοθεραπεία. 

2015 - 2016

Το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Συμβουλευτικής & Ψυχοθεραπείας E.I.C.P. (τέως Ψυχολογικό Κέντρο Χανίων) οργανώνει και εξελίσσεται με τη προσθήκη οκτώ νέων εκπαιδευτών ενώ οργανώνει τη πρώτη ημερίδα στα Χανιά με τίτλο: «Οικονομική Κρίση & Οικογένεια σε Κρίση» στην οποία συμμετέχουν πλήθος επιστημόνων ως ομιλητές, μεταξύ των οποίων ο Γιώργος Παναγής, Πρόεδρος του τμήματος Ψυχολογίας, Πανεπιστημίου Κρήτης.

2017 - 2018

Το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Συμβουλευτικής & Ψυχοθεραπείας E.I.C.P. (τέως Ψυχολογικό Κέντρο Χανίων) αποκτά νέες εγκαταστάσεις στη Μελετίου Μεταξάκη 8 και την Αίθουσα Κάθεξις

2020 - 2021

Το 2019 βρίσκει την ελληνική και τη παγκόσμια κοινότητα παγωμένη καθώς ο ιός Sars-02/Covid19 έχει κάνει την εμφάνισή του. Η εμπειρία και η τεχνογνωσία επιτρέπει την άμεση αλλαγή των δια ζώσης προγραμμάτων σε υβριδική και εξ αποστάσεως μορφή.

error: Το περιεχόμενο προστατεύεται !!