0
No products in the cart.
0
No products in the cart.
0
No products in the cart.
0
No products in the cart.

Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση

Home / Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση

Σύμφωνα με τον ορισμό που διατύπωσε πρώτος, ήδη από το 1966, ο Deeling, στο εγχειρίδιο του Race (1999), o θεωρητικός και ερευνητής της ιστορίας της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης: Η εξ αποστάσεως εκπαίδευση αποτελεί σχεδιασμένη και συστηματική δραστηριότητα, η οποία περιλαμβάνει την επιλογή, την προετοιμασία και την παρουσίαση του διδακτικού υλικού, καθώς επίσης και την επίβλεψη και υποστήριξη της μαθησιακής πορείας του διδασκομένου.

Η εξ αποστάσεως εκπαίδευση επιτυγχάνεται με τη γεφύρωση της φυσικής απόστασης που χωρίζει τον διδασκόμενο από τον διδάσκοντα μέσω ενός τουλάχιστον τεχνικού μέσου (Race, 1999).

Το EICP αποτελεί πρωτοπόρο στην οργάνωση εκπαιδευτικών προγραμμάτων στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση.

Το πρώτο πρόγραμμα οργανώθηκε το 2014 ενώ το 2016 βραβεύτηκε από τον παγκόσμιο οργανισμό εξ αποστάσεως εκπαίδευσης για τη καινοτομία του συνδυάζοντας σύγχρονη και ασύγχρονη εκπαίδευση.

Η μορφή εκπαίδευσης είναι κατάλληλη για άτομα που κατοικούν εκτός Κρήτης και Ελλάδας.

Οι συναντήσεις πραγματοποιούνται εβδομαδιαία συνδυάζοντας σύγχρονη και ασύγχρονη μορφή μάθησής.

Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση

‘Ολα τα προγράμματα του Ινστιτούτου παρέχονται με τη μορφή της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης.

Ως εξ αποστάσεως εκπαίδευση ορίζεται η υποβοηθούμενη από τα μέσα επικοινωνίας εκπαίδευση (ταχυδρομείο, ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, ραδιόφωνο, τηλεόραση, κασέτες βίντεο, υπολογιστές, τηλεδιάσκεψη και άλλα) με μικρή ή καθόλου διαπροσωπική ή σε τάξη επαφή μεταξύ εκπαιδευτή και εκπαιδευόμενου.

Ο όρος αυτός χρησιμοποιείται και από  την UNESCO, ενώ από το 1999 προστίθεται με την ίδια ακριβώς ερμηνεία στο λεξικό όρων του ΜeSH (Medical Subject Headings) της Εθνικής Ιατρικής Βιβλιοθήκης των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής.

Ένας άλλος ορισμός που μπορεί να βρεθεί στο διαδίκτυο αναφέρει ότι πρόκειται για ένα τομέα της εκπαίδευσης που αφορά την παιδαγωγική, την τεχνολογία και τον σχεδιασμό της εκπαιδευτικής δομής, που επιδιώκει την παροχή εκπαίδευσης, χωρίς την ανάγκη φυσικής παρουσίας στο χώρο που αυτή λαμβάνει χώρα.

Ο ορισμός αυτός αναφέρει την εξ αποστάσεως εκπαίδευση ως ξεχωριστό κλάδο της εκπαίδευσης, κάτι που όμως δεν είναι μεθοδολογικά αποδεκτό.

Σήμερα, η εξ αποστάσεως εκπαίδευση υλοποιείται σχεδόν αποκλειστικά με την υποστήριξη του υπολογιστή, και πιο συγκεκριμένα σε διαδικτυακό περιβάλλον.

Το Ινστιτούτο έχει οργανώσει ένα πρωτοποριακό μαθητικό και εκπαιδευτικό περιβάλλον μαθητοκεντρικό με γνώμονα τις ανάγκες των σπουδαστών αλλά και τις διεθνείς απαιτήσεις για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση.

Για όλα τα παραπάνω βραβεύτηκε το 2015 από τον Διεθνή Οργανισμό Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση. 

Για εγγραφές

Για απορίες

Δείτε τα βιβλία μας

Βρες τον Θεραπευτή σου

error: Το περιεχόμενο προστατεύεται !!