0
No products in the cart.
0
No products in the cart.
0
No products in the cart.
0
No products in the cart.

EICP | Αποφοίτηση 2023

Home / Νέα & Ανακοινώσεις / EICP | Αποφοίτηση 2023

Περιεχόμενα

Σε μια από τις πιο ενθαρρυντικές τελετές αποφοίτησης που έχουμε γνωρίσει, οι σπουδαστές  από το Ε.Ι.C.P. -Ευρωπαικό Ινστιτούτο Συμβουλευτικής & Ψυχοθεραπείας,  παρέλαβαν τα διπλώματά τους με υπερηφάνεια και χαρά. Η εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στο Θέατρο Μίκης Θεοδωράκης, την 29η Οκτωβρίου, αντιπροσώπευσε την επιτυχία και την προσπάθεια των αποφοίτων της.

Ο κος Τσιριγώτης, Συν-Ιδρυτής του Ινστιτούτου ανοίγοντας την τελετή, εξέφρασε την υπερηφάνειά του για την εξαιρετική ακαδημαϊκή και προσωπική ανάπτυξη που επέτυχαν οι απόφοιτοι. “Η αποφοίτηση είναι μια στιγμή που τιμά τον κόπο, την αφοσίωση και τη δέσμευση των φοιτητών μας,” είπε. Αναφέρθηκε στη σημαντική παρουσία του Ινστιτούτου στον χώρο της δια βίου και εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, τις σημαντικές διακρίσεις που έχει λάβει αλλά και τον μεγάλο αριθμό αποφοίτων που ήδη σταδιοδρομούν στον χώρο της Ψυχοθεραπείας. Παρουσίασε, επίσης, τις νέες προσθήκες εκπαιδευτών όλοι τους με θέση σε δημόσια και ιδιωτικά πανεπιστήμια.

Στη συνέχεια τον λόγο έλαβε ο κο Χαραλαμπάκης, Συν-Ιδρυτής του Ινστιτούτου καλωσορίζοντας τους σπουδαστές και χαιρετώντας τις οικογένειες τους.”Η αποφοίτηση είναι η αρχή της νέας σας περιπέτειας, και είμαι βέβαιος ότι θα σημειώσετε μεγάλη επιτυχία στον επαγγελματικό κόσμο,” ανέφερε ο κος Χαραλαμπάκης κάνοντας και ειδική μνεία την ανάγκη των ειδικών να παραμένουν μέρος της κοινωνίας. Τόνισε τη σημασία της εκπαίδευσης και της διαρκούς μάθησης, ενθαρρύνοντας τους αποφοίτους να συνεχίσουν να επενδύουν στον εαυτό τους και να αναζητούν νέες ευκαιρίες για ανάπτυξη και πρόοδο. Παρουσίασε την αποφοίτηση ως μια ευκαιρία να κάνουν διαφορά στον κόσμο και να συνεισφέρουν στην κοινότητά τους μέσω των γνώσεών τους.

Χαιρετισμό απεύθυνε η Πρόεδρος του Συλλόγου Αποφοίτων του Ινστιτούτου, κα Γεωργία Φουρναράκη, η οποία παρουσίασε τις δράσεις που έχουν ως σήμερα λάβει μέρος ο σύλλογος αποφοίτων, όπως η στήριξη των πληγέντων από τις φωτιές στο Μάτι και των πλημμυροπαθών στη Μάνδρα Αττικής καθώς της σημασίας της σταθερής δικτύωσης με το Ινστιτούτο.

Η τελετή συνεχίστηκε με τρεις σπουδαίες ομιλήτριες, την Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής Χανίων Δρ. Ζερβουδάκη Ελένη, η οποία παρουσίασε τις δράσεις της κοινωνικής υπηρεσίας του Δήμου Χανίων παρουσιάζοντας το έργο της Συμβουλευτικής στον δημόσιο τομέα, τη Κλινική Ψυχολόγο – Ψυχοθεραπεύτρια κα Ρίζου Ντέπυ, η οποία παρουσίασε την αξία της αποτυχίας στη Ψυχοθεραπεία ως εξέλιξη του ψυχοθεραπευτή ως άτομο και ως επαγγελματία. Τον λόγο έλαβε η Εργοθεραπεύτρια & Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας κα Μποτίνη Μιχαλίτσα, η οποία μίλησε για την  Εργοθεραπείας και Συμβουλευτικής στο Νοσοκομείο Χανίων.  Οι ομιλίες καταχειροκροτήθηκαν από τους σπουδαστές τόσο για το βιωματικό τους περιεχόμενο όσο και το μοίρασμα της εμπειρίας.

Ακολούθησε το στρογγυλό τραπέζι τεσσάρων αποφοίτων του E.I.C.P. της κας Μαρίλη Δασκαλάκη, απόφοιτη του προγράμματος Συνθετικής Συμβουλευτικής, της κας Φλώρας Κομνηνού, απόφοιτη του προγράμματος Συνθετικής Ψυχοθεραπείας, της κας Ειρήνης Ιερωνυμάκη, απόφοιτη του προγράμματος Ψυχοδυναμικής Ψυχοθεραπείας καθώς και της κας Εύης Λεβέντη, απόφοιτη του προγράμματος Τραυματοθεραπείας & Θεραπείας Τραύματος.  Ο λόγος των αποφοίτων υπήρξε συγκυνητικός και εμπνευστικός προς τους σπουδαστές.

Ακολούθησε το ετήσιο βραβείο εκπαιδευτή, το οποίο σύμφωνα με τις αξιολογήσεις των σπουδαστών και εκπαιδευτών μοιράστηκαν η κα Μυτηληνάκη Ελευθερία και η Ειρήνη Καρακασίδου. Η τελετή αποφοίτησης ολοκληρώθηκε με τη λήψη των διπλωμάτων των σπουδαστών και coctail party.

Η επιτυχημένη αυτή τελετή αποφοίτησης αποτελεί μια αναγνώριση της αφοσίωσης και της σκληρής δουλειάς που έκαναν οι απόφοιτοι για να πετύχουν τους στόχους τους. Συγχαρητήρια σε όλους τους αποφοίτους και καλή τύχη στο μέλλον τους.

Μπορείτε να βρείτε περισσότερο υλικό από την αποφοίτηση εδώ.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Για εγγραφές

Για απορίες

Δείτε τα βιβλία μας

Βρες τον Θεραπευτή σου

error: Το περιεχόμενο προστατεύεται !!