0
No products in the cart.
0
No products in the cart.
0
No products in the cart.
0
No products in the cart.

επιστημονική Ομάδα E.C.I.P.

Home / ΒΟΥΛΓΑΡΗ ΜΑΡΙΑ-ΑΘΗΝΑ
EICP_favicon

ΒΟΥΛΓΑΡΗ ΜΑΡΙΑ-ΑΘΗΝΑ

Κλινική Κοινωνική Λειτουργός (M.Sc.)Ψυχαναλύτρια, Επόπτρια

Η Μαρία Αθηνά Βούλγαρη εργάζεται ως ιδιώτης ψυχαναλύτρια και επόπτρια καθώς και διδάσκουσα του E.I.C.P. Eργάστηκε για χρόνια σε πλαίσια ψυχικής υγείας τόσο στον πρωτογενή όσο και στο δευτερογενή τομέα περίθαλψης , ιδιωτικού , μη κερδοσκοπικού, και δημοσίου φορέα . Στα πλαίσια εργασίας της σε προγράμματα Κέντρου Ειδικής Αγωγής ,επιχορηγούμενων από την Ε Ο Κ , παρακολούθησε προγράμματα ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης στο Δουβλίνο ,επίσης διετές πρόγραμμα εκπαίδευσης στη ψυχοθεραπευτική  προσέγγιση. Ανέλαβε σε ψυχοθεραπεία γονείς και εφήβους και ήταν υπεύθυνη εκπαίδευσης Κοινωνικών Λειτουργών σε Ψυχιατρικό Πλαίσιο και σπουδαστών Ψυχολογίας στη Κλινική Συνέντευξη . Σε κοινοτικό πλαίσιο οργάνωσε και λειτούργησε ,σε συνεργασία με φορείς των υπουργείων Υγείας και Παιδείας  προγράμματα Εκπαίδευσης Γονέων  με θεματολογία ΄’ Η Ψυχοσεξουαλικότητα κατά την παιδική και εφηβική ηλικία ‘’ και συμμετείχε σε επιτροπές του υπουργείου Υγείας με νομοθετικό χαρακτήρα , για την αναθεώρηση της Νομοθεσίας για τη Ψυχική Υγεία.

Παρακολούθησε το πενταετές πρόγραμμα εκπαίδευσης του Ελληνικού Ινστιτούτου Κλασσικής ψυχανάλυσης-ενδελεχής μελέτη των έργων του Freud, σειρά εποπτειών , κλινικών παρουσιάσεων , ατομική ψυχανάλυση-, όπου σήμερα είναι διδάσκουσα  ψυχαναλύτρια , και ιδιωτεύει ως ψυχοθεραπεύτρια ψυχαναλύτρια .

Συμμετείχε στο  1ο Συμπόσιο Κλασσικής Ψυχανάλυσης με θεματογραφία συμποσίου Η Ψυχαναλυτική Ερμηνεία και άλλες μορφές Ερμηνειών, στο 2ο Συμπόσιο Κλασσικής Ψυχανάλυσης με θεματολογία Ναρκισσισμός Ζωή και Θάνατος, στο 3ο συμπόσιο με θεματογραφία  Η Ασίγαστη Δράση του Οιδιπόδειου συμπλέγματος  όπου παρουσίασε εργασία με κλινικό υλικό.  Στα πλαίσια του εκπαιδευτικού προγράμματος του ινστιτούτου συμμετέχει στο εργαστήρι Μεταψυχολογίας , όπου αναλύονται εργασίες του Freud , και συμμετέχει ως διδάσκουσα επόπτρια  του ινστιτούτου στο πρόγραμμα εκπαίδευσης στη ψυχαναλυτική σκέψη που διοργανώνει ομάδα διδασκόντων  των Ανθρωπιστικών σπουδών του Τ.E.I. Ιωαννίνων.

Για εγγραφές

Για απορίες

Δείτε τα βιβλία μας

Βρες τον Θεραπευτή σου

error: Το περιεχόμενο προστατεύεται !!