0
No products in the cart.
0
No products in the cart.
0
No products in the cart.
0
No products in the cart.

Ασύγχρονη Εκπαίδευση

Home / Ασύγχρονη Εκπαίδευση

Η μορφή της ασύγχρονη τηλεκπαίδευση (asynchronous distance education αναφέρεται σε τηλεκπαίδευση κατά την οποία η επικοινωνία γίνεται ασυνεχώς,µε χρονική καθυστέρηση.

Τυπικές τεχνολογικές υλοποιήσεις και υπηρεσίες που υποστηρίζουν ασύγχρονη τηλεκπαίδευση περιλαμβάνουν e-mails, fora, wikis, συστήματα/λογισμικά διαχείρισης μάθησης (π.χ. moodle, e-class), ηχογραφημένα ή βιντεοσκοπημένα μαθήματα διαθέσιμα στο διαδίκτυο (podcasting) αλλά και συνεχούς ροής και μετάδοσης σε πραγματικό χρόνο (live streaming)).

Η ασύγχρονη τηλεκπαίδευση επιτρέπει εξατομικευμένους μαθησιακούς ρυθμούς και μεγαλύτερο έλεγχο της διαδικασίας από πλευράς εκπαιδευόμενου και δεν απαιτεί ταυτόχρονη διαθεσιμότητα από τους συµµμετέχοντες.

Ωστόσο, απαιτούνται ιδιαίτεροι χειρισµοί και µεγάλη εµπειρία από τους διδάσκοντες, ώστε να διατηρηθεί η αλληλεπίδραση, καθώς και η αίσθηση κοινωνικής παρουσίας σε υψηλά πίπεδα, επειδή σε κάθε άλλη περίπτωση ελλοχεύει ο κίνδυνος της αποτυχίας και της εγκατάλειψης από τους συµµετέχοντες.

Μέσω ειδικά οργανωμένης πλατφόρμας, οι σπουδαστές μπορούν να παρακολουθήσουν συγκεκριμένα θεωρητικά μαθήματα στον δικό τους χώρο και χρόνο.

Ασύγχρονη Εκπαίδευση

Για εγγραφές

Για απορίες

Δείτε τα βιβλία μας

Βρες τον Θεραπευτή σου

error: Το περιεχόμενο προστατεύεται !!