0
No products in the cart.
0
No products in the cart.
0
No products in the cart.
0
No products in the cart.

επιστημονική Ομάδα E.C.I.P.

Home / ΚΙΟΣΣΕΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
EICP_favicon

ΚΙΟΣΣΕΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

PgDip, ΜΜed.Sc.Ph.D. Εκπαιδευτής Προσωποκεντρικής Συμβουλευτικής & Ψυχοθεραπείας

Ο Βασίλης Κιοσσές είναι πτυχιούχος του τμήματος Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης. Ολοκλήρωσε τριετή μεταπτυχιακή εκπαίδευση στην Προσωποκεντρική Συμβουλευτική (University of Strathclyde). Έπειτα απέκτησε Διδακτορικό Δίπλωμα από το τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Εργάστηκε σε δομές κοινωνικής φροντίδας ως ψυχολόγος ( κέντρα αποκατάστασης, κέντρα ψυχοκοινωνικής στήριξης), ενώ αποτέλεσε στέλεχος του Κέντρου Συμβουλευτικής Γυναικών του δήμου Καστοριάς, δουλεύοντας με γυναίκες θύματα κακοποίησης (2013-2020).

Το 2013, στο πλαίσιο των διδακτορικών του σπουδών, δημιούργησε το «Έλα στη θέση μου, Γιατρέ!», μια πρότυπη βιωματική εκπαίδευση επαγγελματιών υγείας στην ενσυναίσθηση, η οποία βασίζεται στις βασικές αρχές της προσωποκεντρικής φροντίδας, για την οποία απέσπασε 3 βραβεία, ένα εκ των οποίων το Παγκόσμιο Βραβείο Καινοτομίας στην Προσωποκεντρική Φροντίδα Υγείας, (Florida- USA, 2019). Δίδαξε για 7 εξάμηνα το μάθημα «Η ενσυναίσθηση στη σχέση γιατρού- ασθενή» στο τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Έχει ολοκληρώσει ετήσια εκπαίδευση στις βασικές αρχές της Συμβουλευτικής και Ψυχοθεραπείας για ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα από τον επιστημονικό φορέα ORLANDO LGBT+. Επιπλέον έχει ολοκληρώσει την εκπαίδευσή του στη Συμβουλευτική του πένθους για παιδιά και ενήλικες από τη «Μέριμνα».

Έχει επιστημονικές δημοσιεύσεις σε διεθνή περιοδικά, έχει συγγράψει κεφάλαια σε βιβλία, ενώ εχει πληθώρα εισηγήσεων σε επιστημονικά συνέδρια ως προσκεκλημένος ομιλητής.

Από το 2012 δουλεύει ιδιωτικά ως Προσωποκεντρικός Θεραπευτής και ως Ιατρικός εκπαιδευτής εκπαιδευοντας επαγγελματίες υγείας στην ενσυναίσθηση και την ασθενοκεντρική φροντίδα. Επιπλέον είναι Fellow Researcher, στο Εργαστήριο Ιατρικής Φυσικής και Ψηφιακής Καινοτομίας του τμήματος Ιατρικής του Α.Π.Θ., δουλεύοντας στην εκπαίδευση επαγγελματιών υγείας στην ενσυναίσθηση μέσα από περιβάλλοντα εικονικής πραγματικότητας.

Για εγγραφές

Για απορίες

Δείτε τα βιβλία μας

Βρες τον Θεραπευτή σου

error: Το περιεχόμενο προστατεύεται !!