0
No products in the cart.
0
No products in the cart.
0
No products in the cart.
0
No products in the cart.

Νέοι Συνεργάτες

Home / Νέα & Ανακοινώσεις / Νέοι Συνεργάτες
Νέοι Συνεργάτες

Περιεχόμενα

To Ψυχολογικό Κέντρο Χανίων – Ινστιτούτο Εκπαίδευσης & Ψυχοθεραπείας “μεγαλώνει” & “δυναμώνει” και καλωσορίζει στην ομάδα νέους και έμπειρους εκπαιδευτές για τα φετινά προγράμματα.

Αφροδίτη Ζουλινάκη: Καθηγήτρια εγκληματολογίας για 9 χρόνια, σε ιδιωτικό κολλέγιο της Αθήνας και Αμερικάνο Πανεπιστήμιο, ταυτόχρονα ήταν συντονίστρια του τμήματος ψυχολογίας και κοινωνικών επιστημών. Υπήρξε μέλος στην ομάδα έργου για τα τοπικά συμβούλια πρόληψης παραβατικότητας σε στενή συνεργασία με δήμους και κοινότητες με σκοπό την υλοποίηση προτάσεων σε σχέση με την πρόληψη. Μέλος ερευνητικών ομάδων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Τα τελευταία 11 χρόνια ασχολούμείται ως σύμβουλος σε θέματα εκπαίδευσης και coaching. Ολοκληρωσε Bachelor of Arts, Αστυνομικές Σπουδές, Κοινωνιολογία, Πολιτικές  Επιστήμες, στο University of Indianapolis,IN, USA στο οποίο και συνέχισε με μεταπτυχιακό στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (M.B.A.). Συνέχισε τις σπουδές της με Post-Graduate Certificate στη Πρόληψη και Αντιμετώπιση της Οικογενειακής Βίας, Pos-Graduate Diploma σε Εγκληματολογική Ψυχολογία & Master of Arts in Criminal Justice (Εγκληματολογία) από το University of Massachussets – Lowel, MA, USA. Επίσης ολοκλήρωσε το ΧΙ Πρόγραμμα Προαγωγής Ψυχικής Υγείας. Πρόγραμμα Επίκτητος του Αιγινητείου Νοσοκομείου. Συνέχισε τις πιστοποιήσεις σε σπουδές Συμβουλευτικής & Coaching. Συνεργάζεται με το Ψυχολογικό Κέντρο Χανίων – Ινστιτούτο Εκπαίδευσης & Ψυχοθεραπείας από το 2019, ως υπεύθυνη του προγράμματος Εγκληματολογίας και διδάσκει θεματικές ενότητες όπως Ψυχική Υγείας και Εγκληματικότητα, Παραβατικότητα Εφήβων.

Καρακασίδου Ειρήνη: Ψυχολόγος, κάτοχος Μεταπτυχιακού διπλώματος (MSc) με ειδίκευση στην Αθλητική Ψυχολογία και Διδάκτωρ Κλινικής Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών. Παράλληλα με τις ακαδημαϊκές της σπουδές έχει ολοκληρώσει 4ετή εκπαίδευση στην Υπαρξιακή Ψυχοθεραπεία και 2ετή εκπαίδευση στις Συμπεριφορική Θεραπεία για τις Διαταραχές Άγχους. Είναι ιδρυτικό μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Θετικής Ψυχολογίας (Ε.Ε.ΘΕ.ΨΥ.)  και μέλος του Κλάδου Κλινικής και Θετικής Ψυχολογίας της Ελληνικής Ψυχολογικής Εταιρείας (ΕΛΨΕ).Τα ερευνητικά της ενδιαφέρονται αφορούν στον τομέα της Κλινικής Ψυχολογίας, της Θετικής Ψυχολογίας, της Ψυχομετρίας και της Ψυχοθεραπείας και έχει συμμετάσχει ως βασική ερευνήτρια και συντονίστρια σε διάφορα Ευρωπαϊκά Προγράμματα με χρηματοδότηση. Έχει συγγράψει άρθρα σε επιστημονικά περιοδικά με κριτές, κεφάλαια σε βιβλία και έχει μια πληθώρα παρουσιάσεων και βιωματικών εργαστηρίων σε ελληνικά και διεθνή συνέδρια, ΜΚΟ, σχολεία, επιχειρήσεις και νοσοκομεία.

Έφη Κατηρτζόγλου: Σπούδασε  Κοινωνιολογία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, ενώ είναι απόφοιτη του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Διαχείρισης Γήρανσης & Χρόνιων Νοσημάτων της Ιατρικής Σχολής Θεσσαλίας. Έχει εκπαιδευτεί στη Μορφολογική-Gestalt Συμβουλευτική σε συνεργασία με τον Σύλλογο Καρκινοπαθών και Φίλων Ιατρων στη στήριξη καρκινοπαθών και των οικογενειών τους. Αποφοίτησε με άριστα από το πρόγραμμα της Συνθετικής Συμβουλευτικής του Ψυχολογικού Κέντρου Χανίων. Συνεχίζει την εκπαίδευσή της στο πρόγραμμα της Συνθετικής Ψυχοθεραπείας του Ψυχολογικό Κέντρο Χανίων. Ολοκλήρωσε διετή πρακτική άσκηση στο ΚΕΘΕΑ της Αθήνας, στο τμήμα ομαδικών θεραπειών καθώς και στο Κέντρο Πρόληψης της Εξάρτησης και Αγωγής της Υγειάς. Είναι μέλος της Ελληνικής Εταιρίας Συμβουλευτικής και της European Association for Counselling. Τα τελευταία χρόνια εργάζεται ιδιωτικά ως ψυχοθεραπεύτρια ασκώντας Συμβουλευτική & Ψυχοθεραπεια καθώς και τον συντονισμό ομάδων. Από το 2019 συνεργάζεται ως διδάσκουσα με το Ψυχολογικό Κέντρο Χανίων – Ινστιτούτο Ψυχοθεραπείας & Εκπαίδευση ενώ από το 2020 είναι Σύμβουλος Σταδιοδρομίας στον Συμβουλευτικό Σταθμό του Ινστιτούτου. 
Ελένη ΠαπαδομαρκάκηΨυχολόγος, αριστούχος απόφοιτος του Τμήματος Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στο πεδίο της Συμβουλευτικής Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Wolverhampton της Μεγάλης Βρετανίας. Έχει ειδικευθεί στη Συστημική Προσέγγιση στη Μονάδα Οικογενειακής Θεραπείας του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής και στη Γνωσιακή Συμπεριφοριστική Θεραπεία του Ερευνητικού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου Ψυχικής Υγείας (Ε.Π.Ι.Ψ.Υ.) σε συνεργασία με την Α’ Ψυχιατρική Κλινική του Αιγινήτειου Νοσοκομείου. Έχει εκπαιδευτεί στη Θεραπεία Ζευγαριών στο Ινστιτούτο Συστημικής Θεραπείας Θεσσαλονίκης. Έχει λάβει δίπλωμα στην Τραυματοθεραπεία με τη Mέθοδο E.M.D.R. από το Ινστιτούτο Τραυματοθεραπείας Αθηνών και είναι μέλος της E.M.D.R. Hellas.Έχει επιτελέσει συνεργάτης του Κέντρου Ψυχικής Υγιεινής, του Ινστιτούτου Διαρκούς Εκπαίδευσης Ενηλίκων, της Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης και Πρόληψης της Σεξουαλικής Κακοποίησης, του Δικτύου Γυναικών Ευρώπης, του Ιδιωτικού Γυμνασίου – Λυκείου Ώθηση και της Hellas E.A.P. Από το 2014 είναι Εκπαιδεύτρια του Προγράμματος Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης «Γνωσιακή Συμπεριφοριστική Θεραπεία: Θεωρία και Κλινική Πράξη» στο Κέντρο Επιμόρφωσης και Δια Βίου Μάθησης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, ενώ από το 2019 είναι εκπαιδεύτρια του Ψυχολογικού Κέντρου Χανίων – Ινστιτούτο Εκπαίδευσης & Ψυχοθεραπείας.

Παραδομενάκη Σιλλατ-Ζωη: Πτυχιούχος Ψυχολογίας, μεταπτυχιακή εκπαίδευση και μακρόχρονη επαγγελματική δραστηριότητα στη Γερμανία. Πιστοποίηση στις προσεγγίσεις: Συστημική, Ψυχοδυναμική και Σωματική Ψυχοθεραπεία και στη συνέχεια πιστοποίηση στη Συνθετική Ψυχοτραυματοθεραπεία. Ιδιωτικό γραφείο στην Αθήνα, και Οργάνωση της Εκπαίδευσης «Νευροθυμικό Σχεσιακό Μοντέλο/ ΝΑRM» στην Ελλάδα. ¨Εχει συνεργαστεί  ως εκπαιδεύτρια στη Συνθετική Ψυχοθεραπεία Τραύματος (2017-2019) στο “Athens Synthesis Center”, Πάνος Ασημάκης και είναι εξωτερική συνεργάτης στον Οργανισμό για το Παιδί και την Οικογένεια «Μέριμνα».Έχει κάνει την επιστημονική επιμέλεια των βιβλίων: Heller L., & La Pierre A.,«Θεραπεύοντας το Αναπτυξιακό Τραύμα», και Bentzen M., «Το Εικονογραφημένο Βιβλίο της Νευροθυμικής Ανάπτυξης», Εκδόσεις  Ασημάκης, 2018. Είναι μέλος  στη Γερμανική Ομοσπονδία Ψυχοθεραπείας (DVP), στο Σύλλογο Ελλήνων Ψυχολόγων (ΣΕΨ), πρώην Αντιπρόεδρος στο Δ.Σ. της Εθνικής Εταιρείας Ψυχοθεραπείας Ελλάδος (ΕΕΨΕ), Συντονίστρια της Επιστημονικής Επιτροπής του Πανελλήνιου Συλλόγου Σωματικής Ψυχοθεραπείας (ΠΕΣΩΨ) και κάτοχος ECP & EFTA Euro Psy.

Ευανθία ΣτάμουΚλινική κοινωνική λειτουργός, πιστοποιημένη Σύμβουλος Απασχόλησης ενταγμένη στο Μητρώο Στελεχών Σ.Υ.Υ. του Ε.ΚΕ.ΠΙΣ., Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας, Ψυχοδυναμική Ψυχοθεραπεύτρια,  με M.Sc. Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών (εξειδίκευση στις ψυχοθεραπευτικές προσεγγίσεις μέσω διαδικτύου και βαθμό άριστα). Είναι απόφοιτη του προγράμματος Ψυχοδυναμικής Ψυχοθεραπείας του Ψυχολογικού Κέντρου Χανίων με πιστοποίηση από τη European Association of Psychodynamic Psychotherapy. Εργάστηκε σε κέντρα Ψυχικής υγείας Παίδων στην Βαρκελώνη και  σε σημαντικούς φορείς Ψυχιατρικής  Μεταρρύθμισης στην Αθήνα. Από το 2007 ως το 2013 εργάστηκε στο Κέντρο Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Κηφισιάς ως Συντονίστρια της Διεπιστημονικής Ομάδας, Υπεύθυνη Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων νευροεκφυλιστικών και γνωστικών διαταραχών, Υπεύθυνη του ετήσιου Σχεδιασμού Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου και Υπεύθυνη Ποιότητας (ISO) του Φορέα. Ασχολήθηκε εκτενώς με περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας, κακοποίησης/παραμέλησης παιδιών και trafficking, σε συνεργασία με την εισαγγελία  Αθηνών και την Γ.Α.Δ.Α.  Παρείχε συμβουλευτική/ψυχοεκπαίδευση  στα σχολεία του Δήμου Κηφισιάς, σε οικογένειες και σε άτομα. Έχει παρακολουθήσει πλήθος εκπαιδευτικών προγραμμάτων και υπήρξε εκπαιδεύτρια φοιτητών και εισηγήτρια σε πολυάριθμα συνέδρια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Υπήρξε μέλος της οργανωτικής επιτροπής του Παγκόσμιου συνεδρίου “websci09 societyonline” που αφορούσε στο  ηλεκτρονικό έγκλημα και την ψυχοθεραπεία μέσω διαδικτύου με βασικό εισηγητή τον TimBernersLee(εφευρέτης του Παγκόσμιου Ιστού www). Έχει σημειώσει μεγάλη ερευνητική δραστηριότητα στον τομέα της Ψυχικής Υγείας και διατέλεσε επιστημονικός συνεργάτης του ερευνητικού κέντρου «Ωμέγα» του Παντείου Πανεπιστημίου. Έχει ασχοληθεί με δημοσιεύσεις στον περιοδικό τύπο και στα Μ.Μ.Ε. καθώς επίσης και με αξιολογήσεις Εθνικών Σχεδίων Δράσης ως εσωτερική αξιολογήτρια. Από το 2012 ως το 2016 διέμενε στην Γερμανία διατηρώντας συνεργασία με την Ε.Ε. στις Βρυξέλλες για τα Ευρωπαϊκά προγράμματα που διηύθυνε και λαμβάνοντας την εκπαίδευση της στην Ψυχοδυναμική Ψυχοθεραπεία.

Στο πρόγραμμα εκπαιδευόμενων εκπαιδευτών συνεχίζουν νεότεροι συνεργάτες:

Ιερωνυμάκη Ειρήνη: Πτυχιούχος του Παντείου Πανεπιστημίου, αποφοίτησε με άριστα από το πρόγραμμα της Ψυχαναλυτικής Συμβουλευτικής του Ψυχολογικού Κέντρου Χανίων (αναγνωρισμένη από την Ελληνική Εταιρεία Συμβουλευτικής και από τη European Association for Counselling). Αναγνωρισμένη Γνωσιακή Συμπεριφορική Θεραπεύτρια και Θεραπεύτρια Ζεύγους από την E.F.C.I.P. ενώ είναι εκπαιδεόμενη του μεταπτυχιακού προγράμματος  Ψυχοδυναμικής Ψυχοθεραπείας της European Association of Psychodynamic Psychotherapy. Συνεργάζεται με το Κέντρο Ψυχικής Υγείας Μεσσαρά εργαζόμενη με κλινικό πληθυσμό ενώ ιδιωτεύει ως ψυχοθεραπεύτρια. 

Κολιανού Ειρήνη: Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας (αναγνωρισμένη από την Ελληνική Εταιρεία Συμβουλευτικής και από τη European Association for Counselling) Πρωταθλήτρια Στίβου, Απόφοιτη Συμβουλευτικής του Ψυχολογικού Κέντρου Χανίων, τελειόφοιτη Συνθετικής Ψυχοθεραπείας της E.F.C.I.P.  Εργάζεται ως διευκολύντρια σεμιναρίων από το 2018 και  ιδιωτεύει ως Ψυχοθεραπεύτρια με εφήβους και ενήλικες καθώς και με αθλητές και ομάδες. Aπό το 2020 είναι Σύμβουλος Σταδιοδρομίας του Συμβουλευτικού Σταθμού του Ινστιτούτου. 

Λυγιδάκη Ερασμία: Απόφοιτη του τμήματος Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, τελειόφοιτη του μεταπτυχιακού προγράμματος της Ψυχοδυναμικής Ψυχοθεραπείας της European Association of Psychodynamic Psychotherapy. Αναγνωρισμένη Θεραπεύτρια Ζεύγους από την E.F.C.I.P. Το 2016 υπήρξε εθελόντρια ψυχολόγος στη ψυχιατρική κλινική του Γενικού νοσοκομείου Χανίων. Παράλληλα, την ίδια χρονιά συμμετείχε ως ομιλήτρια στη διοργάνωση της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης (ΥΠΕ).Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια και εργαστήρια εκπαιδευτικού περιεχομένου. Επίσης, έχει παρακολουθήσει σεμινάρια που αφορούν παιδιά με θέματα ΔΕΠ-Υ (διαταραχή ελλειματικής προσοχής-Υπερκινητικότητας) και παιδικού ιχνογραφήματος. Ζει και έργαζεται στα Χανιά ως ψυχολόγος και ψυχοδυναμική ψυχοθεραπεύτρια ενώ από το 2019 συνεργάζεται με το Ψυχολογικό Κέντρο Χανίων – Iνστιτούτο Εκπαίδευσης & Ψυχοθεραπείας ως εκπαιδεύτρια ενηλίκων και ως διευκολύντρια Σχολών Γονέων.  (Υποστήριξη στο πρόγραμμα 

Μπάκας Κωνσταντίνος: Απόφοιτος Ιατρικής Σχολής Πατρών, Τελειόφοιτος Ψυχοδυναμικής Ψυχοθεραπείας της European Association of Psychodynamic Psychotherapy. Ειδικότητα Ψυχιατρικής στο Νοσοκομείο Χανίων και στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Λέρου.

Παπαδογιωργάκη Αργυρώ: Απόφοιτη του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ), απόφοιτη του Ψυχολογικού Κέντρου Χανίων, Εκπαιδευτικός, Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας (αναγνωρισμένη από την Ελληνική Εταιρεία Συμβουλευτικής και από τη European Association for Counselling) , απόφοιτη του μεταπτυχιακού πρόγραμματος Ψυχοδυναμικής Ψυχοθεραπείας European Association of Psychodynamic Psychotherapy. Αναγνωρισμένη Θεραπεύτρια Ζεύγους από την E.F.C.I.P. Γνώσεις Ελληνικής Νοηματικής τέταρτου επιπέδου. Συμμετοχή σε Συνέδριο της Ελληνικής Συμβουλευτικής Εταιρείας (2016) με βιωματικό εργαστήριο. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια και βιωματικά εργαστήρια εκπαιδευτικού περιεχομένου και θεμάτων ψυχολογίας, συμβουλευτικής και ψυχοθεραπείας. Ζει και εργάζεται στα Χανιά ως Εκπαιδευτικός, Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας και Ψυχοδυναμική Ψυχοθεραπεύτρια ενώ από το 2019 συνεργάζεται με το Ψυχολογικό Κέντρο Χανίων – Iνστιτούτο Εκπαίδευσης & Ψυχοθεραπείας ως εκπαιδεύτρια ενηλίκων και ως διευκολύντρια Σχολών Γονέων. 

 

Είναι μεγάλη μας χαρά και τιμή να συνεργαζόμαστε με αυτούς τους άξιους συνεργάτες.

 

Εκ μέρους του ΨΚΧ,

Θεόδωρος Τσιριγώτης

Αναστάσιος Χαραλαμπάκης

Για εγγραφές

Για απορίες

Δείτε τα βιβλία μας

Βρες τον Θεραπευτή σου

error: Το περιεχόμενο προστατεύεται !!