0
No products in the cart.
0
No products in the cart.
0
No products in the cart.
0
No products in the cart.

Ιστορίες Αποφοίτων | Διδώ Σαλεσιώτη

Home / Ιστορίες Αποφοίτων / Ιστορίες Αποφοίτων | Διδώ Σαλεσιώτη

Περιεχόμενα

Ερώτηση: Μιλήστε μας για εσάς.

Απάντηση: Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Αθήνα, από πολύ νωρίς κατάλαβα την αγάπη μου για τα ανθρωπιστικά επαγγέλματα ήταν κάτι που με γέμιζε και με ευχαριστούσε . Συγκεκριμένα ήθελα να ασχοληθώ με την απεξάρτηση ουσιών και γι’ αυτό το λόγο αποφάσισα να σπουδάσω ψυχολογία . Τις σπουδές μου τις ολοκλήρωσα στον Ευρωπαϊκό Εκπαιδευτικό Όμιλο (Ε.Ε.Ο) νυν Μetropolitan College. Κατά την διάρκεια των σπουδών μου ένα από τα μαθήματα που διδαχτήκαμε ήταν η Δραματοθεραπεία . Τότε συνειδητοποίησα ότι αυτή η ψυχοθεραπευτική προσέγγιση μου ταιριάζει και με εκφράζει . Στην συνέχεια λοιπόν ολοκλήρωσα τις σπουδές μου στο “Αθυρμα” ως Δραματοθεραπεύτρια. Από το 2009 δουλεύω ως σύμβουλος ψυχικής υγείας και στη συνέχεια ως Δραματοθεραπεύτρια στο δικό μου χώρο στους Αμπελοκήπους δουλεύοντας ατομικά και ομαδικά. Επίσης συνεργάζομαι με το Κέντρο Ψυχοθεραπείας και κοινωνικής Αποκατάστασης “ΜΥΘΙΑ”, κάνοντας σεμινάρια και ψυχοθεραπευτικές συνεδρίες. Τέλος συνεργάζομαι με το Ψυχοθεραπευτικό και Εκπαιδευτικό Κέντρο ΕΡΜΑ ως εκπαιδευτής – Επόπτης.

Ερ.: Ποιο πρόγραμμα παρακολουθήσατε στο EICP;

Απ.: Στο EICP παρακολούθησα το μονοετές πρόγραμμα “Θεραπεία Ζεύγους & Συμβουλευτικής Γάμου.”

Ερ.: Για ποιους λόγους αποφασίσατε να ασχοληθείτε με τη ψυχική υγεία;

Απ.: Η ενασχόλησή μου με την ψυχική υγεία ξεκίνησε ψάχνοντας εκείνο τον τόπο που θα μου “μάθαινε” τον τρόπο να μάθω στον εαυτό μου και κατ’ επέκταση στους άλλους να αγαπούν και να φροντίζουν τις ανάγκες τους .

Ερ.: Τι σας έκανε να επιλέξετε το EICP;

Απ: Το EICP είναι ένα εκπαιδευτικό κέντρο που απαρτίζεται από ανθρώπους έμπειρους και καταρτισμένους με γνώση και αγάπη για το αντικείμενο τους. Επίσης με διευκόλυνε σημαντικά ότι το πρόγραμμα ήταν εξ’ αποστάσεως χωρίς όμως να λείπει οτιδήποτε από την ουσία της εκπαίδευσης. Τέλος το γεγονός ότι το μοντέλο είναι συνθετικό με βοήθησε να έχω μια ολιστική εικόνα για το αντικείμενο.

Ερ: Αν θα μπορούσατε να επιλέξετε τρεις στιγμές από την εκπαίδευσή σας στο EICP, ποιες θα επιλέγατε και για ποιο λόγο;

Απ.:Υπήρχαν πολλές στιγμές που θα ξεχώριζα στην εκπαίδευση . Η σημαντικότερη ήταν ο βασικός εισηγητής της ο Θοδωρής Τσιριγώτης που κατά την διάρκεια της εκπαίδευσης αυτής μας υποστήριζε , μας μάθαινε και μας ενθάρρυνε σε ότι χρειαζόμασταν , Αξία ανεκτίμητη!. Από κει και πέρα η δυναμική της ομάδας ήταν μοναδική και πολύτιμη.

Ερ.:Πλέον και έπειτα από την αποφοίτησή σας, συνεργάζεστε ως διδάσκουσες του Ινστιτούτου. Πως είναι  για εσάς η εμπειρία της διδασκαλίας και της επαφής με νεότερους εκκολαπτόμενους συναδέλφους;

Απ.:Νιώθω πολύ μεγαλή χαρά και τιμή που συνεργάζομαι με το EICP , η εμπειρία είναι πολύ ενδιαφέρουσα και η γνωριμία με καινούριους συναδέλφους εξαιρετική. Βλέπω νέους ανθρώπους που έχουν διάθεση για μάθηση , γνώση είναι ανοιχτοί στο να μάθουν νέες τεχνικές και προσεγγίσεις .

Ερ.:Κάποια συμβουλή για τους νεότερους ή εκπαιδευόμενους συναδέλφους;

Απ.:Η δουλειά μας είναι απαιτητική και δύσκολη , ταυτόχρονα συναρπαστική και ενδιαφέρουσα. Χρειάζεται πρώτα απ΄ολα να μάθουμε να φροντίζουμε τον εαυτό μας και τος ανάγκες μας για να μπορέσουμε να το δώσουμε και στους θεραπευομένους μας. Συνεχής ενημέρωση για την επιστήμη μας και εποπτεία!

Σας ευχαριστούμε πολύ.

( Η Διδώ Σαλεσιώτη ασκεί ψυχοθεραπεία σε εφήβους, ενήλικες, ομάδες & ζευγάρια στο ιδιωτικό της γραφείο στου Αμπελοκήπους στην Αθήνα και διαδικτυακά (Didosalesioti1@gmail.com  Τηλ: 6972598461))

Για εγγραφές

Για απορίες

Δείτε τα βιβλία μας

Βρες τον Θεραπευτή σου

error: Το περιεχόμενο προστατεύεται !!